Pointerframgångar för Gamekeeper’s på VFK’s fältprov

Dagens blandparti började i ett väder som inbjöd till allt annat än fältfågeljakt. Ösregn och hård vind var emellertid inget som hindrade de flesta hundarna i partiet från att gå riktigt trevligt, och allt eftersom dagen fortskred blev vädret bättre och därmed fåglarna mer lätthanterliga. De vackra markerna i Falbygden revierades för hundratalet årsedan av Axel Hedenlunds legendariska pointrar, så som Gold Dust och hans ättlingar med kennelsuffixet ”H från Sik”; hundar som ligger bakom i stort sett samtliga skandinaviska pointrar idag!

Birger Knutsson förde sin unghane Gamekeeper’s Fakir, 14 månader gammal. ”Boss” som han kallas till vardags lade upp ett mycket bra sök i en stor rapsmark. Att reviering är nyckeln till framgång bevisades ännu en gång när Boss spikade en fasanhöna mitt ute i den knähöga höstrapsen. Ståndet åtföljdes av avance och stadga som gladde både domare, hundägare och uppfödare. På sin första provstart tilldelades därmed Gamekeeper’s Fakir 1a pris i Ukl. Grattis och bra jobbat Birger!

Den danskfödda tiken Donna som jag fick förmånen att överta från Tom B Hansen i fjol, har presterat bra på jakt och uppvisat god effektivitet på de tre provstarter jag hittills gjort med henne; tre starter i öppen klass har resulterat i två andrapriser med fin kritik. Att förstapriset uteblivit berodde den ena gången på för egenrådigt sök och den andra på knallapport. Undan för undan har jakten emellertid svetsat oss samman och jag har under hösten upplevt ett betydligt bättre samarbete och ”vi-känsla” Donna och mig emellan. Idag tog vi båda fasta på detta faktum! Donna gick enligt domare Torbjörn Larsson med utmärkt fart, stil och reviering. I fjärde släpp drog hon efter ett par långa slag an och spikade en fin rapphönskull. En fågelbehandling som jag är uppriktigt stolt över skapade en fin skottchans för skytten Patrik som inte gjorde några misstag med sin Browning-tjuga. Den fällda rapphönan apporterades perfekt av Donna som därmed tilldelades ett 1a-pris med HP i Ökl!

Glada 1a-pristagare! Birger med Gamekeeper's Fakir, 1UKL, samt jag med Donna, 1hpÖKL

Glada 1a-pristagare! Birger med Gamekeeper’s Fakir, 1UKL, samt jag med Donna, 1hpÖKL

Det här inlägget postades i Jaktprov, Pointer. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s